Biblioteca de Alella

2n premi

arquitecte:

UTE daaB arquitectes – BCQ arquitectes

colaboradors:

AIA instal.lacions arquitectòniques

client:

Ajuntament d’Alella.

superfície:

1570 m2

pressupost:

3.148.290 €

projecte:

2012

El projecte proposa que la Nau de l’antiga fàbrica de pintures d’Alella sigui l’element protagonista de la intervenció, de tal forma que la resta de peces no incloses dins aquest edifici, no destaquin per sobre d’aquest. Així, el programa de nova planta es situa al voltant de la nau principal, i la coberta d’aquest s’entén com a terreny natural de la muntanya, accessible i formant part del sistema de camins peatonals d’Alella.
L’accés a la biblioteca es planteja des de un pati cívic orientat a la façana ponent de la nau. Al mateix s’accedeix des d’una placeta de nova creació a sobre de la cruïlla entre carrer Garrofers i el carrer Torrent de Vallbona, espai  presidit per la façana principal de la nau.
Des del pati d’ingrés a l’equipament es pot continuar el passeig pel pendent de la muntanya a traves de rampes pavimentades de forma natural fins el carrer Doctor Mas de Xarxars. En aquest camí es mantenen els arbres existents i tan sols apareixen dos elements buits corresponents a dos patis que garanteixen de forma estratègica la il·luminació del programa inferior.

El projecte proposa que la Nau de l’antiga fàbrica de pintures d’Alella sigui l’element protagonista de la intervenció, de tal forma que la resta de peces no incloses dins aquest edifici, no destaquin per sobre d’aquest. Així, el programa de nova planta es situa al voltant de la nau principal, i la coberta d’aquest s’entén com a terreny natural de la muntanya, accessible i formant part del sistema de camins peatonals d’Alella.
L’accés a la biblioteca es planteja des de un pati cívic orientat a la façana ponent de la nau. Al mateix s’accedeix des d’una placeta de nova creació a sobre de la cruïlla entre carrer Garrofers i el carrer Torrent de Vallbona, espai  presidit per la façana principal de la nau.Des del pati d’ingrés a l’equipament es pot continuar el passeig pel pendent de la muntanya a traves de rampes pavimentades de forma natural fins el carrer Doctor Mas de Xarxars. En aquest camí es mantenen els arbres existents i tan sols apareixen dos elements buits corresponents a dos patis que garanteixen de forma estratègica la il·luminació del programa inferior.

entitat organitzadora:

Ajuntament d’Alella.

caracteristiques del concurs:

Concurs Obert

posició:

2n premi